Heippa taas!

Tätähän se elämä on nyt ollut jo pari kuukautta, eli raksaamista! Pääsimme aloittamaan maanrakennustyöt kesäkuun puolessa välissä, kun saimme rakennusluvan Kimara-hirsitalollemme kolmannella hakukerralla. En ikinä olisi uskonut miten iso homma on pelkkä rakennusluvan hakeminen kaikkine lippuineen ja lappuineen mitä piti mukana olla. Onneksi se nyt kuitenkin sitten saatiin ja päästiin hommiin. =)

Maata ei juurikaan meidän kohdalla tarvinnut edes myllätä, koska kävi niin hyvä tuuri, että tontin pinta on multaa ja alla hiekkaa. Muutama naapuri onkin saanut hieman isomman projektin, kun ovat joutuneet ajamaan savea pois tontilta ihan urakalla. Anturoiden valamisen jälkeen muurasimme sokkelia jumalattomassa helteessä vailla pakopaikkaa minne mennä auringolta suojaan. Silloin oli pitkiä ja raskaita päiviä ja voin sanoa että kunto kasvoi kyllä! Hassua kun moni on sanonut, että koko kesän on muka satanut. Itselläni on mielikuvat inkkarikesästä, koska ulkotyöt olivat käynnissä juuri siinä vaiheessa kun oli pahimmat helteet ja iho kärähti aina uudestaan ja uudestaan.

Heinäkuussa pohjavalun jälkeen nostimme hirsikehikon talkoovoimin yhden päivän aikana. Onneksi oli niin hyvä porukka. Kiitokset vaan vielä kerran osallistujille mikäli tätä luette! Seuraavana päivänä nousi kattoristikot ja yhtäkkiä meillä olikin ihan talon näköinen hökötys pihassa. Tällä hetkellä olemme tekemässä jo väliseiniä, eli kattohommat ja terassitkin ovat jo portaita vaille valmiit. Tänään olisi tarkoitus villottaa seiniä ja päättää nyt ennen sitä viimeiset pistorasioiden ja valaisimien paikat, että osuisi oikeille kohdille reiät (hankalaa kun valaisimia kylpyhuoneeseen ei ole vielä päätetty!). Olen listannut muutamia asioita joita en tiennyt raksaamisesta muutama kuukausi sitten ja ehkä muutaman neuvon itselleni tulevia projekteja varten:

1. Kaikki lähipaikkojen ruokalistat on koluttu tässä vaiheessa jo sata kertaa läpi. Ikinä en ole ollut näin täynnä Mäkkäriä ja Abc:n noutopöytää...

2. Älä säästä siinä, että otat käsittelemättömät kattopaneelit! Aikaa ja tilaa menee niiden käsittelyyn valtavasti! Ihan älytön homma.

3. Päätä oikeasti ne valaisimet ja pienimmätkin jutut jo ennen kuin aloitat! Jos on itse koko ajan rakentamassa ei aikaa tahdo löytyä netin selaamiseen enää sitten kun on täydessä vauhdissa. Sitten varmasti on paremmin, jos teettää työt ulkopuolisilla.

4. Nauti matkasta!! On ihanaa kun homma etenee koko ajan ja oma kädenjälki näkyy. Uskomatonta miten paljon asioita voi tapahtua näin lyhyessä ajassa! Älä myöskään stressaa liikaa sillä asioilla on tapana järjestyä.

Ei kai sitten muuta kun jatkamaan hommia! =) Ja muutama kuva vielä matkan varrelta, joita en näköjään saa käännettyä oikein päin. Saa neuvoa, jos haluaa!

 

Tässä anturan valamista edeltävä ilta. Muotit on väsätty ja raudoitettu.

20160623_083935.jpg

 

Tässä olemme muuraamassa sokkelia. Aurinko paistaa ja paistaa...

20160628_194633.jpg

 

Sitä ei muuten uskoisi, jos ei tietäisi, että miten monta tuhatta euroa haudataan maan alle styroksin ja Finnfoamin muodossa! Tässä kuvassa on styroksit on laitettu talon pohjalle ja raudoitus tulossa.

20160712_180422.jpg

 

...ja sitten sisätilaa rungon pystytyksen jälkeen. Väliseinät vielä puuttuvat tässä kuvassa.

FB_IMG_1470560089240.jpg